doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg z grilla

 




Pstrąg na grilla


Pstrąg z folii a'la Ziemko

1 kg pstrąga (3 szt. po ok. 300g),
kilka szczypt mieszanki ziół do ryb (estragon, bazylia, pieprz ziołowy, cząber, tymianek, papryka słodka, czosnek granulowany),
łyżka drobno posiekanej natki pietruszki,
2 średnie cebula, 3 pieczarki,
1/3 szklanki piwa (nie mocnego),sól
6 x 50 cm folii aluminiowej.

1. Rybę umyć, pozbawić skrzeli, wykonać 3-4 nacięcia poprzeczne po obu stronach, dokładnie natrzeć solą i odstawić na ok. 30 min w chłodne miejsce. W tym czasie pokroić w pół-plastry cebulę, pieczarki (można dodać również odrobinę papryki, pora itp.).

2. Przygotować 6 ok. 50 cm kawałków folii aluminiowej. Na folii ułożyć pstrąga, obsypując go z obu stron ziołami, środek ryby obficie nafaszerować pokrojoną w pół-plastry cebulą i pieczarkami przesypanymi pokrojoną pietruszą (ewentualnie pozostałe warzywa).

3. Rybę dokładnie zawinąć w podwójną folię, skręcając końcówkę od strony głowy ryby. Przez drugi nie zawinięty koniec folii wlać ok. 100 ml piwa, po czym tenże koniec dokładne zawinąć. Zwinięte rogi folii podwinąć do góry.

4. Piec na mocno rozgrzanym grillu ok. 15 min, lub w piekarniku 200-250 st. - ok. 25 min. Nie wolno przewracać jej na drugą stronę (w przeciwnym wypadku ucieknie nam sos, bez którego potrawa będzie niekompletna !).

Smacznego !!!

Ziemko

  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

ryby1
ryby2
ryby3
ryby4
ryby5
ryby6
ryby7
ryby8
ryby9
ryby10
ryby11
ryby12061
ryby12062
ryby12063
ryby12064
ryby12065
ikra_zaoczkowana_palia_alpejska_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_palia_alpejska_pstrąg_tarnowo2
ikra_zaoczkowana_pstrąg_tęczxpalia_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo2
narybek_pstrąga_tęczowego_2g_pstrąg_tarnowo
narybek_pstrąga_tęczowego_2g_pstrąg_tarnowo2
pstrąg_źródlany_podczas_wylęgu_pstrąg_tarnowo
tarło_palii_metodą_pneufish
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo2
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo3
wylęg_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo
wylęg_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo2
wylęg_pstrąga_teczxzrod_pstrąg_tarnowo
wylęg_pstrąga_teczxzrod_pstrąg_tarnowo2

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...