doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość - seviche z pstrąga !

 


seviche1

s1a

s2a

s3

s4

s5

s6

s7

s8

s9

Danie proste, szybkie w przygotowaniu !

 Składniki:
- filet z pstrąga (musi być bardzo świeży, jeśli ryba pochodzi z wód otwartych, należy ją przemrozić przez 48h). 
- dwie cytryny, jedna limonka,
- szczypta soli, cukru, 
- czarny sezam,
 - pieprz cytrynowy lub czarny młotkowany,
- oliwa,
- sos sojowy słodki, 
- por, inne dodatki.


Fileta dokładnie umyć. Mięso pstrąga pokroić w możliwie najcieńsze plasterki bez skóry (mięso można od razu oddzielić od skóry po czym pociąć w plasty - lub odkrawać kolejne plastry w ten sposób, aby nie nacinać skóry). 

Plastry układamy na telerzu, przesypujemy je solą i cukrem. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny i limonki, obsypujemy pieprzem. Odstawiamy na 10-15 min, po upływie których dysponujemy gotową bazą.

Przygotowane w ten sposób plastry możemy przyprawić na różne sposoby - najlepiej podzielić je na 3-4 porcje różnicując je na różne wersje smakowe:

Wersja 1. Do bazy dodajemy oliwę z oliwek i przesypujemy drobno posiekaną zieloną pietruszką.

Wersja 2. Do bazy dodajemy oliwy smakowe - np z dodatkiem bazylii, chili i czosnku, drobno posiekaną paprykę.

Wersja 3. Do bazy dodajemy kilkanaście kropel słodkiego sosu sojowego, oliwę z oliwek, pora pociętego w "strzałki", przesypujemy czarnym sezamem.

Polecam przygotowanie dania na oczach gości w formie mini pokazu kulinarnego !

Smacznego,

Ziemko


  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

zwierz1
zwierz2
zwierz3
zwierz4
zwierz5
zwierz6
zwierz7
zwierz8
zwierz9
zwierz11
zwierz12
zwierz13
zwierz15
zwierz17
zwierz18
zwierz120613
zwierz120612
zwierz120611
zwierz120610
zwierz12069
zwierz12068
zwierz12067
zwierz12066
zwierz12065
zwierz12064
zwierz12063
zwierz12062
zwierz12061
zwierz120613
lania_tarnowo
trzmiel_tarnowo

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...